Άρθρα

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός

(1921- 2009)

«Σας λέω υπεύθυνα, διότι ασχολήθηκα με την εσχατολογία, εντός ολίγου θα ξεκινήσει παγκοσμίως αυτό, και σαν είδος κατακλυσμού από την Δικαιοσύνη του Θεού θα επιβληθεί παγκοσμίως, να ξεριζώσει όλους τους αιτίους της παγκόσμιας διαστροφής. Θα γίνει τώρα αυτό, θα το ψηλαφήσουμε με τα χέρια μας, θα μείνουν μόνο όσοι έχουν σχέση πραγματική με τον Θεό, όσοι δεν έχουν σχέση πραγματική με τον Θεό και άρα δεν τους ανήκει η αιωνιότης, η αιώνια ζωή, κατ’ ανάγκη θα σαρωθούν, διότι τώρα ο Θεός θα δημιουργήσει νέα γενιά, οπότε δεν θα υπάρχει προζύμι διαστροφής, και γι’ αυτό τώρα θα δείτε αυτήν την παγκόσμιο σύρραξη που θα γίνει εντός ολίγου, και να μην τρομάξετε, να είστε έτοιμοι».


(στο 13:53)






...Με τον πατέρα Ιωσήφ, η συναναστροφή είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικά συναρπαστική. Η θεματολογία των ατέρμονων συζητήσεών μας ήταν ασφαλώς η γαλήνια μορφή του Παϊσίου αφ ενός και τα …γραφόμενά του για τα μελλούμενα. Εκεί πρωτάκουσα για τις ρήσεις του περί Αντιχρίστου, για τις προφητείες του για τα ελληνοτουρκικά και – κυρίως – για τις συμφορές που περίμεναν την Ελλάδα!

Τα λόγια του ήταν σαν ήχος κεραυνού στο μυαλό μου, που κόντευε να εκραγεί κυριολεκτικά!
«Μα πως είναι δυνατόν παππούλη να γίνει μια παγκόσμια δικτατορία με τα σημερινά δεδομένα, όπως λές και όπως έλεγε κι ο Γέροντας Παΐσιος;» ρωτούσα με περισσή απορία, μιας και η στενομυαλιά μου δε με άφηνε να σκεφτώ πιο καθαρά, πιο ξάστερα.

Ο παππούλης χαμογελούσε, με ένα χαμόγελο όλο γαλήνη αλλά και συμπόνια απέναντι σε έναν νεαρό, που επειδή ήξερε πέντε γράμματα παραπάνω, νόμιζε πως μπορούσε και να διυλίσει και τον…κώνωπα.

«Μα δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις του; Δεν θα αναγκάσει ΚΑΝΕΝΑΝ να δεχτεί κανένα σφράγισμα παιδί μου! Τίποτε τρομαχτικό από αυτά που φαντάζεσαι. Θα το κάνει μέσω του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Το χρήμα θα εκλείψει απο τον κόσμο. Τα κράτη όλης της γής θα χρεοκοπήσουν και δεν θα έχουν χρήματα για να ταΐσουν τους λαούς τους. Και τότε, οι τράπεζες που είναι όργανά του, θα δώσουν χρήματα στα κράτη και αυτά θα τον προσκυνήσουν ως μεγάλο ευεργέτη. Μέσω της τεχνολογίας θα σκλαβώσει τον κόσμο. Και δεν θα το κάνει με εξαναγκασμό. Εσύ μόνος σου θα πας να σκλαβωθείς. Θα πάρεις τις διάφορες τραπεζικές κάρτες για να κάνεις – υποτίθεται – τη δουλειά σου, ενώ θα κάνεις αυτό που θέλει αυτός. Θα σκλαβωθείς μόνος σου, για να εξακολουθείς να απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις τώρα. Κατάλαβες;»

Ολα αυτά μου φαινόταν τρομερά υπερβολικά. Δηλαδή δεν μπορούσα να κατανοήσω ακόμη το πώς θα μπορούσε κάποιος να σκλαβωθεί με τη …θέλησή του!

«Να πώς θα γίνει… Σήμερα μαρκάρει όλα τα τρόφιμα που βλέπεις με το γραμμωτό κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας, που έχει και τους αριθμούς του ονόματός του, χωράει πολλές πληροφορίες για τα προϊόντα. Πού κατασκευάστηκαν, από ποιόν, από ποιό κράτος, ποια παρτίδα, όλα όσα αφορούν το προϊόν. Το ίδιο θα κάνει και για τον άνθρωπο. Θα τον καταντήσει έναν αριθμό. Εναν μοναδικό αριθμό, που να τον αναγνωρίζουν όλα τα κομπιούτερ της γης. Η Αγία Γραφή μας λέει πως θα «αναγκάσει».

Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εσένα σε ανάγκασε κανείς να βγάλεις αυτή τη τραπεζική κάρτα που έχεις; Οχι βέβαια! Μόνος σου πήγες και την έβγαλες, επειδή σε διευκολύνει για να βγάζεις τα λεφτά σου απο την τράπεζα! Απλό δεν είναι; Ε, αυριο-μεθάυριο, αυτό που σου φαίνεται εσένα ως απλοϊκό, θα είναι αναπόφευκτο. Δεν θα σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, αλλά αν δεν το κάνεις, δεν θα μπορείς να πάρεις εύκολα τα λεφτά σου, θα χρειάζεσαι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και βδομάδες!

Γιατί όλα θα είναι αυτοματοποιημένα! Μέσω κομπιούτερ! Δεν θα υπάρχουν χαρτιά παρα μόνον αυτές οι κάρτες. Εκεί μέσα θα σε έχουν μαρκάρει. Και μετά σιγά-σιγά, θα τις εξαφανίσουν τις κάρτες με τη δικαιολογία ότι μπορεί κάποιος να σου τις κλέψει και να σηκώσει τα λεφτά σου. Τότε, θα σου βάλουν το μαρκάρισμα στο χέρι σου ή στο μέτωπο. Το κεφάλι σου και το χέρι σου αποκλείεται να στο κλέψουν. Και αυτό θα είναι η ταυτότητά σου, ο αριθμός σου και ο λογαριασμός στην τράπεζά σου. Αυτό θα είναι όμως και το τέλος σου».

Και για την Ελλάδα;

«Την Ελλάδα παιδί μου την περιμένουν πολλά. Καλά και άσχημα. Οπως έλεγε κι ο μακαριστός γέροντας Παίσιος, η πατρίδα θα πεινάσει… Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει… Εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος… Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μάς λέει ότι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα!

Αλλά δε θα προλάβουν να τους πάρουν…

Και μετά, το κεφάλαιο θα αποσυρθεί και θα πέσει πείνα στον κόσμο, χειρότερη απο αυτή που ζήσαμε στην Κατοχή…

Ο γέροντας Παΐσιος μάς λέει πως για όλα θα φταίνε οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα…

Ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες… Θα τους κυνηγάει κι αυτοί θα κρύβονται, γιατί αυτοί θα παραδώσουν την πατρίδα μας στον Αντίχριστο…

Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ αυτό… Κάποιους μήνες… Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος… Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!

Ολα αυτά θα γίνουν γρήγορα… Θα τα δεί η δική σου γενιά… Γι αυτό να προσεύχεσαι και να ζείς όπως πρέπει, ενάρετα…»


Πηγή




Μαρτυρία Χρήστου Μαντζιάρη


Ο σμήναρχος ε.α. & οικονομολόγος Χρήστος Μαντζιάρης αφηγείται:

Είχα ρωτήσει τότε «Γέροντα, πότε θα ξεκινήσουν τα γεγονότα;»
«Θα κοιτάς» μού είπε «όταν θα χυθεί αίμα μεταξύ μας. Όταν θα χυθεί αίμα μεταξύ μας τότε να ξέρεις ότι αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα. Αυτό να έχεις σημάδι».

Πάνω στην συζήτηση-ανάλυση των μελλούμενων γεγονότων και κατά το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ο γέροντας μου είπε ότι «στην Ελλάδα θα έρθει πείνα».
«Τι εννοείς γέροντα θα έρθει πείνα;» τον ρώτησα.
Μου απάντησε «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει».
«Και πόσο μεγάλη θα είναι η πείνα;»
«Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα».
«Και πόσοι θα πεθάνουν από την πείνα;» ήταν η επόμενη ερώτησή μου.
Ο γέροντας έσκυψε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Θεώρησα περιττό να τον ξαναρωτήσω. Δεν είχε νόημα. Ο γέροντας έμεινε μερικές στιγμές σκεφτικός, κάτι τον στεναχωρούσε. Πονούσε με αυτά που «έβλεπε» ότι έρχονται σε μας. Ήταν σαν να προσευχήθηκε για λίγο. Αυτή την εντύπωση αποκόμισα.
Σε λίγο σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε: «Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς που θα είναι τότε εδώ και κυρίως από τους αλβανούς και βουλγάρους».

«Πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα;» ρώτησα; Ήθελα να μάθω τον αριθμό!
Δεν μου είπε ποτέ πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα. Μου είπε όμως πόσοι θα σκοτωθούν στον επερχόμενο πόλεμο ο οποίος θα έχει δύο φάσεις. Οι νεκροί του πολέμου αυτού που έρχεται «θα είναι περισσότεροι από 400.000.000 και ίσως φτάσουν τα 700.000.000».

Και κάτι ακόμα… «Οι αλλοδαποί θα φύγουν όλοι από την Ελλάδα μετά το χάος που θα επικρατήσει στην χώρα και αφού έρθει η ειρήνη», σύμφωνα με το γέροντα Ιωσήφ. Όταν είπε «όλοι», εννοούσε όλοι όσοι μείνουν ζωντανοί. Γιατί και οι αλλοδαποί θα έχουν πολλά θύματα. Επίσης, «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», όλοι αυτοί που θα φέρουν την Ελλάδα σ’ αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουν έτσι, θα λογοδοτήσουν για το κακό πού έκαναν στην Ελλάδα.

Αφού τον ρώτησα «πώς θα μπορεί κανείς να γλυτώσει από όλα αυτά;», είπε:
«Μόνο με την πίστη στο Θεό. Τότε, ο Θεός θα σώσει πολλούς πιστούς ανθρώπους. Θα οικονομήσει έτσι ο Θεός και θα γίνουν πολλά θαύματα. Αλλά χρειάζεται από μας εκτός από την πίστη, μετάνοια και προσευχή και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Πηγή




«Δεν έχουμε μέρες. Εντός ολίγου, πολύ κοντά, μέχρι που ν' απλώσουμε το χέρι μας το πιάνουμε, θα μας χτυπήσει με λύσσα η Τουρκία, κατ' εντολήν των εβραιοαμερικάνων για να ξεριζώσει τον ελληνισμό». 






«Θα έρθει η ώρα που θα εξαφανιστεί το ρευστό χρήμα από την Ελλάδα και αυτό θα το επιτρέψει ο Θεός για τις αμαρτίες μας».

Πηγή





Προρρήσεις του 1995


Τα παρακάτω λόγια του γέροντα μαγνητοφωνήθηκαν το αργότερο το 1995, σε επίσκεψη Κυπρίων γυναικών σε περίπλου του Αγίου Όρους όπου ανέβηκε στο πλοίο ο γέρων Ιωσήφ και κατόπιν ερωτήσεων πολλών τους μίλησε για τα επερχόμενα.
Η κασσέτα στην συνέχεια περιήλθε στην κατοχή γυναικείου μοναστηριού, όπου κόπηκε στην επίμαχη και καίρια στιγμή που ο γέροντας λέει ότι "...θα  απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι..." με την αιτιολογία από τις μοναχές ότι "ο γέροντας διηγείτο τρομακτικά πράγματα που μπορούσαν να ταράξουν τον ακροατή"...

-Θα θελήσει να κρατηθεί η Ρωσία, αλλά δεν θα μπορέσει. Θα κρατήσει περί 2-3 μήνες αυτό. Θα θελήσει να στερεωθεί η Ρωσία εδώ εις το μέρος τούτο, και στα στενά, αλλά θα κινηθεί ο εβραϊσμός με τους Αμερικάνους. Τότε θα κινηθούν όλοι αυτοί, και θα μαζευτούν εις την περιφέρειαν του Βυζαντίου. Διότι το Βυζάντιο το έχει ξεριζώσει το Βατικανό, και το παρέδωσε στους Τούρκους. Τώρα λοιπόν, οι επαίσχυντοι απόγονοι των προγόνων τους, που λέγονται Ευρωπαίοι, θα τους μαζέψει η δικαιοσύνη του Θεού στην περιφέρεια του Βυζαντίου και δεν θα γυρίσει ένας πίσω να πει τι έπαθαν. 
Εις το πεδίο της μάχης, καθώς μας λεν αυτοί που "είδαν", σε τρία ημερονύκτια σφαγής θα έχει περί τα 700 εκατομμύρια νεκρούς, όχι γυναικόπαιδα, άνδρες. Τότε θ’ αρχίσει δηλαδή, καταλάβατε, αυτός ο ανακατεμός όλος. Θα ξεριζωθεί η πόλις όλη η παλιά, θα μείνει μόνον η Αγία Σοφία, και τότε θ’ αρχίσει ο ανακαινισμός. Θα επιστρέψουμε πίσω πάλι στις βάσεις μας. 
Η Ελλάδα θα φτωχύνει πολύ, αλλά μετά θα κινηθεί. Δεν θα μείνωμεν εδώ. Θα επιστρέψουμε πίσω στις βάσεις μας πάλι. Ο Πόντος, η Μικρά Ασία, η Καππαδοκία, η Βιθυνία, όλα αυτά δικά μας είναι. Εκεί είναι οι ρίζες των προγόνων μας. Σας είπα με συντομίαν αυτά τα οποία γίνονται. Δεν είναι έτσι, είναι κάτι παραπάνω, αλλά έτσι, σας είπα να πάρετε μια εικόνα.
-Στην πρώτη λαίλαπα θα έχει σφαγές;
-Όχι, θα είναι ανωμαλίες. Σας είπα ότι η λαίλαπα θα γίνει όταν θα ξεκινήσει η Ρωσία και δεν θα ανεχθούν οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι, θα θέλουν να σπρώξουν πίσω. Τότε είναι ακριβώς που θα επέμβει. Τότε θα παρουσιαστεί άγγελος εξ ουρανού και θα τους επιβάλλει μέθη. Αυτοί που θα μαζευτούν θα φέρουν και μισθοφόρους, οι Αμερικάνοι, μαζί, Ιάπωνες και ξέρω γω, από κει, θα φέρουν μισθοφόρους πολλούς μαζί. Διότι το θέμα του Εβραϊσμού είναι να ξεριζωθεί ο Χριστιανισμός από την Γη. Μέχρι εδώ ετελείωσε. 
Όταν λοιπόν κινηθούν αυτοί, άγγελος εξ ουρανού θα παρουσιαστεί και θα τους επιβάλλει μέθην αυτούς, και θα χάσουν τα λογικά τους. Όχι να τρελαθούν, αλλά θα τους εμπνεύσει μίσος, άσπονδο, να θέλει να σκοτώσει ο ένας τον άλλο. Και γιαυτό σας είπα, σε τρία ημερονύκτια σφαγής θα γίνει όλο αυτό το μακελειό. Τότε θα παρουσιαστεί ο ίδιος άγγελος, αλλά αισθητά πλέον, όχι με φωνή, και θα πει: "Σταματάτε! Αρκεί υμίν η εκδίκησις. Στώμεν καλώς". Τότε θα ξυπνήσουν και οι λίγοι που έμειναν. Θα ξυπνήσουν και θα πουν: "Γιατί ήρθαμε εδώ; Γιατί σκοτωθήκαμε;" 
Θα γυρίσουν πίσω να επιστρέψουν στις Ευρώπες τους, εκείνοι οι λίγοι που έμειναν. Τότε ο άγγελος αυτός, αισθητά, μπροστά στον κόσμο, θα αναστήσει αυτούς που κοιμούνται από το Βυζάντιο. Αυτοί που κοιμούνται από το Βυζάντιο, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες, θα τους ξυπνήσει ο άγγελος, και θα τους δείξει με το δάχτυλό του: "Πάρτε τους αυτούς να σας κυβερνήσουν". Τότε θα αρχίσει η ανάπλασις της φυλής, γενικά και της ανθρωπότητος.
Δεν θυμάστε οι επτά παίδες εν Εφέσω, πως κοιμούνταν πόσα χρόνια… Και τώρα, κοιμάται ένας, ο οποίος είναι πολιτικός ηγέτης, δεν τον ξέρουμε ποιός είναι, είναι πάντως φίλος του Θεού, είναι άγιος άνθρωπος. Πάντως πολιτικός ηγέτης είναι, ο οποίος αυτός θα αναλάβει την ηγεσίαν κατ’ εντολήν του Θεού, του αγγέλου. Τότε θα είναι θαυματουργός, τότε θα ανοίξει η γη τους θησαυρούς της και οι φτωχοί θα γίνουν ζάμπλουτοι. Δεν θα υπάρχει, δηλαδή, θα κατοικήσει ο Θεός με τους ανθρώπους. Θα υπάρξει τόση γαλήνη, τόση ειρήνη, τόση ευτυχία, δηλαδή αυτό για 3-4 δεκαετίες, για να οργανωθούν καλά οι χριστιανοί. Πίσω απ’ αυτούς, ο Αντίχριστος αμέσως. Και μετά, η Συντέλεια.
-Αυτά θα γίνουν στην γενεά την δική μας; Τώρα που ζούμε;
-Όχι τώρα, δεν νομίζω. Θα δοκιμάσουμε τώρα τις δοκιμασίες που έρχονται. Μετά θα έρθει η ειρήνη αυτή που σας είπα. Ε, τότε δεν θα υπάρχουμε εμείς.
-Ο Αντίχριστος θα είναι στα παιδιά μας;
-Δεν… Τότε μάλλον θα είναι.
-Όπου πρέπει να τους δώσουμε δύναμη…
-Τότε είναι η συντέλεια, τότε πλέον. Έρχεται ο Κύριός μας να αναπλάσει τα σύμπαντα, θα ανακαινίσει την χτίση.
-Ενώ τώρα είναι ο Αντίχριστος…
-Ε, τώρα, είπαμε.
-Πόσο κοντά, όταν λέτε γέροντα, εννοείτε;
-Την ακρίβεια του χρόνου, κόρη μου, ποτέ ο Θεός δεν μας την δείχνει, αλλά τα σημεία των καιρών μας πείθουν, και οι διάφοροι χρησμοί των πατέρων μας.
Σας είπα, τώρα: Θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία, αμέσως θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, το παγκόσμιο κεφάλαιο, το διεθνές κεφάλαιο, και το εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το διεθνές κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι...

(Η Ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα)



Πηγή





Προφητική συνέντευξη 
του Γέροντος Ιωσήφ της Ι. Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, σε Ρώσους προσκυνητές στις 26-10-2001, δημοσιευθείσα στο περιοδικό kitezhgrad


Γέροντας Ιωσήφ: Με μεγάλη χαρά μας σας υποδεχόμαστε. Έχετε τον βαθύτατο σεβασμό μας και τις καλύτερες ευχές.
Επισκέπτης: Ευχαριστούμε, Πάτερ, που μας δεχτήκατε. Οι καιροί στην Ρωσία, τώρα, είναι αφ’ ενός δύσκολοι, και αφ’ ετέρου πολύπλοκοι.
Γέροντας Ιωσήφ: Προσευχόμαστε ώστε οι Ρώσοι να επιστρέψουν στην φυσική τους κατάσταση, αυτή που υπηρχε πριν την καταστροφή, επειδή έχουμε κοινές ρίζες και η κατάσταση στην οποία οι Ρώσοι έχουν περιέλθει είναι βάρος στην καρδιά μας.
Επισκέπτης: Υπάρχουν πολλά δεινά, φυσικά. Ο εθισμός στα ναρκωτικά έχει καταντήσει μάστιγα. Το έθνος μας έχει πέσει σε παρακμή.
Γέροντας Ιωσήφ: Τα πράγματα βρίσκονται τώρα σε τέτοια κατάσταση παρακμής – μια κατάσταση κοινή για ολόκληρο τον κόσμο, στην παρούσα φάση. Και είναι επακόλουθο αυτής της κατάστασης, αυτό ακριβώς το όριο, από το οποίο και θα αρχίσει η οργή του Θεού. Έχουμε φτάσει αυτό το ακρότατο όριο. Και τώρα θα συμβεί πως, αυτό που ο Κύριος, με το Έλεός Του, προηγουμένως ανεχόταν, τώρα, δρώντας σύμφωνα με την Δικαιοσύνη Του, θα τιμωρήσει, γιατί ο καιρός πλέον έχει έλθει για αυτό. Θα γίνει ένας πόλεμος, και πόλεμοι, και θα βιώσουμε φοβερές δυσκολίες.
  Την παγκόσμια κυριαρχία έχουν τώρα στα χέρια τους οι Εβραίοι, και ο σκοπός τους είναι να εξοντώσουν τον Χριστιανισμό. Η οργή του Θεού θα είναι τέτοια, ώστε όλοι αυτοί οι κρυφοί εχθροί που προκαλούν αυτή την κατάσταση πραγμάτων θα καταστραφούν οι ίδιοι. Είναι για αυτό τον σκοπό, συγκεκριμένα, που η οργή του Κυρίου θα σταλεί κάτω στη Γη: Ώστε να τους καταστρέψει, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Μα αυτό δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, γιατί πάντα θα πρέπει να έχουμε ελπίδα στον Θεό. Γιατί χιλιάδες, εκατομμύρια μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων και των νεομαρτύρων, υπέφεραν κατά τον ίδιο τρόπο, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό και να μην φοβόμαστε από αυτό. Πρέπει να υπάρχει υπομονή, προσευχή και ελπίδα στην Θεία Πρόνοια από την πλευρά μας.
     Ας προσευχηθούμε για την αναλαμπή του Χριστιανισμού μας μετά από αυτόν τον πόλεμο, μετά από όλα αυτά που μας περιμένουν, ώστε ο Κύριος να μας δώσει πραγματικά την δύναμη για να τα ξαναφτιάξουμε όλα αυτά. Αλλά αυτό το κακό θα πρέπει να το υποστούμε.
Επισκέπτης: Και πόσο σύντομα μετά από αυτό η Ρωσία θα ξαναγεννηθεί;
Γέροντας Ιωσήφ: Όλα έχουν τώρα αρχίσει. Τώρα, θα υπάρξει μια μεγάλη έκρηξη. Μετά από αυτήν, θα γίνει η αναγέννηση.
Επισκέπτης: Πολλές εικόνες, τώρα, αναβλύζουν μύρο. Έχουμε μια εικόνα του Σωτήρος, που αναβλύζει αίμα.
Γέροντας Ιωσήφ: Και εδώ, στην Ελλάδα, επίσης αναβλύζουν μύρο. Το μήνυμα είναι πως ο Σωτήρας κλαίει, και η Μητέρα του Θεού κλαίει ομοίως, και οι εικόνες κλαίνε μαζί της.
Επισκέπτης: Φέρνουνε μια εικόνα, και υπάρχει μια στάμπα από αίμα πάνω της σαν αυτό:  είναι μια χάρτινη εικόνα και τόσο ευωδιαστή…, φαντάσου. Την πήγαν για ανάλυση και αποδείχθηκε πως ήταν πλάσμα.
Γέροντας Ιωσήφ: Αυτή είναι η αρχή όλων αυτών των γεγονότων,  ταλαίπωρων γεγονότων, πολεμικών… Οι Εβραίοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το κακό. Τους παρακινεί ο Διάβολος να το κάνουν αυτό, για να το  αρχίσουν…  ώστε να καταστρέψουν τον καρπό της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και στην Ρωσία. Αυτό είναι και το πρώτιστο εμπόδιό τους στον δρόμο για μια παγκόσμια κυριαρχία. Και σε κάθε περίπτωση θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. 
  Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ. Αυτή θα είναι και η στιγμή που η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση. Τα γεγονότα θα εξελιχθούν ως εξής: όταν η Ρωσία κινηθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους. Θα γίνει φοβερή σφαγή στην περιοχή της πρώην Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από αυτούς μόνο, θα πεθάνουν 600 εκατομμύρια…
  Το Βατικανό θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο σε όλο αυτό, ώστε να αποτρέψει τον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο της Ορθοδοξίας, και να αποτρέψει μια τέτοια ένωση. Έτσι η Θεία Πρόνοια θα βρει την εκπλήρωσή της.       
Επισκέπτης: Φυσικά. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για αυτό, για όλα αυτά τα γεγονότα. Αλλά υπάρχει επίσης και το γεγονός ότι υπάρχει τόση αντίθεση από τα μέσα ενημέρωσης… Και πόσο καιρό ο Πρόεδρος θα κρατήσει αυτή την γραμμή; Είναι καλή αυτή που διατηρεί τώρα;
Γέροντας Ιωσήφ: Ο Θεός θα επιτρέψει την καταστροφή όλων αυτών που σπέρνουν αυτούς τους πειρασμούς, την πορνογραφία, και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Και ο Κύριος θα τους τυφλώσει τόσο το μυαλό, ώστε να καταστρέψουν ο ένας τον άλλο χωρίς να λαμβάνουν την παραμικρή ικανοποίηση από αυτό. Ο Κύριος θα το επιτρέψει αυτό ακριβώς για να φέρει μια μεγάλη κάθαρση. Όσον αφορά τον Πούτιν, ο καιρός αυτός δεν θα κρατήσει πολύ, θα γίνει ένας ξαφνικός πόλεμος, και δεν θα μείνει για πολύ στο προσκήνιο. Αλλά, ακολούθως αυτής της μεγάλης κλίμακας κάθαρσης, θα γίνει τέτοια αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!
  Ο Κύριος θα δώσει περίσσεια την ευλογία Του, την Χάρη Του, ακριβώς όπως έγινε στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Τότε, οι άνθρωποι πήγαιναν στον Κύριο με καθαρή καρδιά… Αυτό θα κρατήσει για 3-4 δεκαετίες όμως. Μετά η δικτατορία του Αντιχρίστου θα εγκατασταθεί πολύ σύντομα. Αυτά είναι τα τρομερά γεγονότα που πρέπει να αντέξουμε. Ας μην μας φοβίζουν, γιατί ο Κύριος θα σκεπάσει τους δικούς Του. Ναι, θα βιώσουμε σίγουρα φοβερές δυσκολίες, πείνα, και ακόμα και διωγμούς και πολλά άλλα, αλλά ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τους δικούς Του. Και αυτοί που είναι τοποθετημένοι σε θέσεις εξουσίας θα πρέπει να συμβουλεύουν όσους είναι υπό την εξουσία τους να έλθουν  πιο κοντά στον Κύριο. Να ασκηθούν στην προσευχή  περισσότερο, και ο Κύριος θα διαφυλάξει τους δικούς Του. Η κατάσταση που θα επικρατήσει μετά την κάθαρση θα είναι αυτή μιας μεγάλης αναγέννησης.
  Εμείς, σαν ποιμένες, πρέπει να καταφέρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε να αποφύγουν την αμαρτία, ώστε η Χάρη του Θεού να μην μας εγκαταλείψει όλους. Για να είμαστε όσο το δυνατόν κοντύτερα στον Θεό, στην μετάνοια και στην προσευχή… Τότε ο Κύριος θα είναι πάντα μαζί μας, άσχετα από το πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι περιστάσεις. Ο Κύριος δεν θα μας εγκαταλείψει. Πρέπει να τακτοποιήσουμε τους εαυτούς μας, και τους δικούς μας.


Πηγή




Προφητεία του 2000


Η προφητεία αυτή δόθηκε από τον γέροντα Ιωσήφ στον Δ. Λιακόπουλο μέσω κάποιου επισκέπτη του γέροντα, ο οποίος αργότερα έγινε ιερέας. Είχε αρχικά δημοσιευτεί με κάποιες διαφορές το 1972 στο βιβλίο «Πνευματική Διαθήκη» του Γεωργίου Η. Μπούρα και αποδίδεται σε κάποιον Κ. Πουλίδη.
(ακολουθεί μια συνδυασμένη εκδοχή)


Απαύγασμα εκ των προφητειών των ιερών γραφών

Ακούσατε Έθνη και λαοί της Οικουμένης πάσης
και εσύ αναγνώστα πρόσεχε σ’ αυτά που θα διαβάσης.
Είναι σκληρά και λυπηρά, αλλά είναι πεπρωμένα
να γίνουν όσα στας Γραφάς ευρίσκονται γραμμένα.

Τα γράψαν οι Πατέρες μας ο κόσμος για να μάθη
από αυτόν τον Πόλεμο τι μέλλεται να πάθη.
Για να προσφύγη στον Θεόν και να μετανοήση
αν θέλη για να σωθή και ευτυχής να ζήση.

Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία
κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.
Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία
και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία.

Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη
Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνη.
Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη
ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη.

Με λύσσα αμύνεται σκληρά η Άρκτος (Ρωσία) στην Τουρκία
Η Πόλις κατακαίεται αλλά κι η Βουλγαρία.
Πληρώνει όλα τα κακά που έκανε στην Ελλάδα
και όλη καταφλέγεται και λιώνει σαν λαμπάδα.

Ματαίως αγωνίζεται η Άρκτος να κράτηση
τα περιβόητα Στενά (Σουέζ) στο τέλος θ’ απηυδήσει.
Γιατί απ’ την Ανατολή, Κορέα-Μαντζουρία
εισβάλλει η Αμερική με την Ιαπωνία

και προχωρεί ολοταχώς γραμμή στη Σιβηρία
ενώ στη Δυτική πλευρά νικά η Γερμανία
και τότε είναι αδύνατον να κρατηθή η Ρωσία
και εγκαταλείπει τα Στενά, Αίγυπτον και Τουρκία.

Κτυπιέται η Άρκτος πανταχού και φεύγει προτροπάδην
όπως διασκορπίζεται ένα άτακτο κοπάδι.

Τότε ομού θα ηττηθή κι η δόλιος Τουρκία
γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία.
Γιατί αφού καταβληθή όλη από τη Ρωσία
Θα συμμαχήσει μετ’ αυτής και με την Βουλγαρία.

Για τούτο όσοι χριστιανοί ευρίσκονται στην Πόλη
και στα περίχωρα αυτής, πρέπει να φύγουν όλοι.
Γιατί η Πόλις θα καή και ουδείς θα απομείνη
κάτοικος ζων εντός αυτής, μον’ η Σιών θα μείνη.

Ο Οίκος ούτος και Ναός της του Θεού Σοφίας
όστις θα μείνει αείφωτος Φάρος της Εκκλησίας
εξ ού το φως θα ξαπλωθή σ’ όλη την Οικουμένη
της Βασιλείας του Χριστού που ο κόσμος αναμένει.

Η πρώτη φάση έληξε του τρομερού Πολέμου
τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου;
Και πάλι νέος πόλεμος θ’ αρχίση να ξεσπάση
αλλοίμονο στον άνθρωπο τι έχει να περάση!

Αφού η Ρωσία ηττηθή κι ο κόσμος ησυχάση
νέα μεγάλη θύελλα αμέσως θα ξεσπάση.
Πάλι τα ίδια αρχίζουνε οι νικηταί συσκέψεις
αλλ’ αλληλοσυγκρούονται στις διαπραγματεύσεις.

Το ζήτημα της Πόλεως πάλι θα βγει στη μέση
κι ο κόσμος θα περιπλεχθεί και δε θα ξεμπερδεύση.
Αμέσως η διχόνοια ενσκήπτει εις τα κράτη
και ανάπτουν εις αυτά αυθωρεί τα μίση και τα πάθη.

Αφού οι ισχυροί της γης απογοητευθώσι,
τότε θα γίνη πόλεμος, που ουδέποτε έχει γίνει,
αλλοίμονο στους ασεβείς κανείς δεν θα απομείνη.

Τότε η Ελλάς ουδέτερη και πάντα αδικημένη
το δίκαιό της θα ζητή και έτοιμη θα αναμένη
χωρίς ν’ αναμιχθή. Και τότε θα μιλήση
όταν η σάλπιγξ του Θεού εκ του ουρανού σαλπίση
για να δικαιωθεί.

Τότε τα Έθνη μεληδόν θα σφάζωνται αγρίως
στα όρια της Πόλεως για τα Στενά κυρίως.
Τότε θα πλεύση και πνιγή στο αίμα το μοσχάρι
τότε θα εκκαθαρισθή η ήρα απ’ το σιτάρι.

Στη θάλασσα όπου βρεθή πλοίο δεν θ’ απομείνει
κι από το αίμα η θάλασσα κοκκινωπή θα γίνη.
Η Πόλις θα κατακαυθή κι ίχνος δεν θα υπάρξη
πλέον ανθρώπου υλιστή γιατί πολλά έχει πράξη.
Μόνος θα μείνει ο Ναός της του Θεού Σοφίας
το στόλισμα της Νύμφης του, Αγίας του Εκκλησίας.

Τρία ημερονύκτια θα διαρκέση η μάχη
όποιος εξέλθει ζωντανός μεγάλη τύχη θάχη.
Κράτη ομού δέκα οκτώ με πείσμα αγριεμένα
θα σφάζωνται αλλόφρονα στο αίμα βουτηγμένα.

Την τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξηντλημένοι
από την μάχη θ’ αποζούν θα δούνε ξαφνιασμένοι,
εκεί ψηλά στον ουρανό στα δεξιά τα μέρη
να λάμπη υπέρ τον ήλιον ένα μεγάλο αστέρι.

Και από τ’ αστέρι κάτωθεν ένας Σταυρός ν’ αστράπτη
πύρινος κατακόκκινος κι έκπληκτα τα Κράτη
θ’ ακούσουνε εκ του ουρανού μία φωνή βροντώδη
Αγγέλου απροσδόκητον που θα σταθούν στο πόδι.

Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι
τ’ αστέρι θα κοιτάξουνε σαν απολιθωμένοι.
Σταθήτε, θ’ ακουσθή φωνή. Σταθήτε επί τόπου.
Γιατί αρκετά εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου.

Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη
το τόξο ακολουθήστε που βγαίνει από τ’ αστέρι.
Κι εκεί θα βρήτε άνθρωπον άγιον δικόν μου.
Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν μου.
Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνη
τα πρόβατα μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη.

Νύκτα θ’ ακουσθή η φωνή Του και ο κόσμος τρομαγμένος
εκ της φωνής της σάλπιγγος θα μείνη σαστισμένος.
Κι ευθύς το τόξον θα στραφή προς νότον στην Ελλάδα
που απ’ το φως το ουράνιον θα φέγγη σαν λαμπάδα.

Τότε θα καταφθάνουνε οι Πρέσβεις στην Ελλάδα
ολόχαρη δε η Ελλάς με βία και γρηγοράδα,
τότε η Ελλάς θα σηκωθή πρώτη με το στρατό της
να εκπληρώσει ολόχαρη τον Ιερόν σκοπόν της.
Να καταλάβη αμαχητί, τα ιερά της μέρη
που της τα πήραν οι εχθροί, που όλος ο κόσμος ξέρει.

Τότε οι πρόσφυγες ομού από χαρά σκιρτώντες
θα τρέξουνε στα μέρη τους σαν αετοί πετώντες.
Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου
εις πάντα θάναι άριστος κι επί της υφηλίου
θα άρχη και θα διοική μετά δικαιοσύνης
και όλη η γη θα χαίρεται εν διαρκή ειρήνη.

Τα όπλα τα πολεμικά θα γίνουν εργαλεία
και άροτρα γεωργικά, κι ειρήνη κι ευτυχία
θα βασιλεύση πανταχού κι ως αδελφοί θα ζώσι
οι άνθρωποι επί της γης και δεν θα ερωτώσι
ο εις τον άλλον άνθρωπον μήπως και είναι ξένος
αλλά θα λέγεται αδελφός και εκ του Αδάμ το γένος.

Έλληνες ανανήψατε αυτή είναι η αλήθεια
μή σας πλανούν οι άπιστοι πως είναι παραμύθια.
Όλα αυτά θα γίνουνε η ώρα πλησιάζει
το σύμπαν συνταράσεται και σας δεν σας τρομάζει
η συμφορά που έρχεται τους ασεβείς να πλήξη
και εκ της γης αλύπητα να τους εξαφανίση;

Πάρετε την απόφασιν και λογικά σκεφθήτε
αν θέλετε να ζήσετε και αιώνια να σωθήτε
όλοι μετανοήσατε στραφήτε προς τα θεία
γιατί ουδεμία απ’ αυτήν υπάρχει σωτηρία.

Ο Πόλεμος που έρχεται ουδέποτε έχει γίνει
τόσον μεγάλος και φρικτός και δεν θα γίνη ειρήνη
εάν δεν εκκαθαρισθή η ήρα από το σιτάρι
και τα ζιζάνια θα καούν σαν το ξήρο χορτάρι.


Πηγές: el.gr, Ελεύθερη Ώρα 28 Μαρτίου 2018





Προφητεία του Σεπτεμβρίου 2007 ("Προφητειών το Ανάγνωσμα")

Αυτή η προφητεία δημοσιεύτηκε από τον Ηγούμενο Γαβριήλ Τσίτα της Μονής Αγίου Μάρκου στην Χίο στο anargyros61.blogspot στις 1/6/2009.


Ο γέροντας αναφέρθηκε αρχικά στην επερχόμενη τότε οικονομική κρίση, λέγοντας πως θα ξεσπάσει τις επόμενες ημέρες, θα είναι τεχνητή, παγκοσμίου κλίμακας, προκαλώντας κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα συντελεστεί σε 7 διαδοχικές φάσεις-συρράξεις και θα κορυφωθεί σταδιακά. Ο κάθε επι μέρους πόλεμος θα είναι σφοδρότερος του προηγούμενου και θα εμπλέκει όλο και περισσότερα έθνη, ενώ θα μεσολαβούν διαστήματα ειρήνης. Οι άνθρωποι των οποίων οι χώρες θα βρίσκονται σε πόλεμο θα τρέχουν και θα παρακαλούν τον Θεό, όμως δεν θα εισακούγονται. Οι λαοί που θα ζουν σε μη εμπόλεμες χώρες δεν θα παραδειγματίζονται και δεν θα συνετίζονται από τις συμφορές των γειτόνων τους, αλλά θα ζητούν τον πόλεμο και την καταστροφή για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους. Ο πόλεμος τελικά θα εξαπλωθεί σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ερείπια, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, λεηλασίες και αρρώστιες θα κυριαρχούν παντού.

1. Ο πρώτος πόλεμος είναι μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας. (έγινε το 2008)

Η Ρωσία θα δεχθεί και άλλη πρόκληση-επίθεση από την Γεωργία και αυτή τη φορά η Ρωσία θα την καταστρέψει ολοσχερώς. Δυστυχώς οι απώλειες του άμαχου πληθυσμού της Γεωργίας θα είναι τρομακτικές. Όσο οι Ρώσοι θα πολεμούν εκεί θα υποκινηθούν οι Ουκρανοί από τους Αμερικάνους και θα δημιουργήσουν έντονες προκλήσεις εναντίον τους. Η Τουρκία τότε θα επιτρέψει σε αμερικάνικα πλοία και αεροσκάφη να περάσουν από τα στενά του Ελλησπόντου και από τον εθνικό εναέριο χώρο της για να χτυπήσουν τους Ρώσους, ενώ θα κλέισει τα στενά για τους Ρώσους. Τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους Τούρκους. Οι Ρώσοι θα καταλάβουν πολύ σύντομα τους Ουκρανούς και θα γίνουν δεκτοί με ενθουσιασμό στις πόλεις. Επάνω από την Ουκρανία και τον Εύξεινο Πόντο θα πολεμήσουν για πρώτη φορά (αερομαχίες) Αμερικάνοι και Ρώσοι και θα υπερισχύσουν οι Ρώσοι συντριπτικά. Στην Τουρκία θα έχει επιβληθεί δικτατορία. Οι Κούρδοι θα εξεγερθούν δημιουργώντας μέτωπο εναντίον των Τούρκων.

Θα ακολουθήσει παγκόσμια οικονομική αναταραχή, παύση πληρωμών, κατάρρευση της μιας οικονομίας μετά την άλλη, λαϊκές εξεγέρσεις με οικονομικά αιτήματα και άρνηση στράτευσης των Ευρωπαίων. Μέσα σε ένα βράδυ θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είπε τα έξης:

Καλο θα είναι ο καθένας να φροντίσει να οικονομήσει τα αναγκαία για την οικογένεια του. Η κρίση θα έχει αυξομειώσεις, προσπαθώντας να σπείρουν απόγνωση και πανικό. Ο κόσμος θα χάσει τις καταθέσεις και θα απολύεται από την δουλειά του. Μετά από μία έξαρση της κρίσης, τις πρώτες ήμερες θα φαίνεται ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Τότε είναι που θα χτυπήσουν πιο σκληρά και αλύπητα. Οι δόσεις των δάνειων θα δεκαπλασιαστούν σε μία νύχτα. Ανθρωποι θα αυτοκτονούν, καταστήματα και τράπεζες θα λεηλατούνται και θα πυρπολούνται, η οικονομία θα καταρρεύσει και θα επιβληθούν πρωτοφανείς φόροι, ακόμα και στα οικόσιτα ζώα. (Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα. Θα σας δώσουν λεφτά με το τσουβάλι άλλα δεν θα προλάβουν να τα πάρουν πίσω γιατί ο επερχόμενος πόλεμος θα τα ανατρέψει όλα - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός”).

2. Επίκειται επίθεση Αμερικής και Ισραήλ κατά του Ιράν. Ο πόλεμος για ευλογία της Ελλάδας θα "πιαστεί από κάτω" (Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα δεινά θα πάθετε. Αν πιαστεί από επάνω, θα καταστραφείτε - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός). Όμως θα ξεσπάσει πόλεμος και στη γειτονιά μας. Αλβανοί, Κροάτες, Βόσνιοι μουσουλμάνοι, Αμερικανοί και λίγοι Νατοϊκοί, εναντίον των Ορθοδόξων Ρωσίας και Σερβίας.

Στην Ελλάδα θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές. Τότε ακριβώς η χούντα που θα κυβερνά την Τουρκία θα μας επιτεθεί, όμως οι Ρώσοι θα κινηθούν ταχύτατα προς νότο, βιαζόμενοι να καταλάβουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την Τουρκία, πριν προλάβει το ΝΑΤΟ να την ενισχύσει. Η Τουρκία θα χτυπηθεί με σφοδρότητα και θα καταστραφεί ολοκληρωτικά. 

Προηγουμένως οι Ρώσοι θα έχουν εισβάλλει σε Γεωργία, Ουκρανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, απωθώντας τα αμερικάνικα στρατεύματα. Θα εισβάλουν και στον βορρά κατακτώντας όλες τις Σκανδιναβικές χώρες (Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία), διότι ενώ αυτές φαινομενικά θα κρατάνε ουδέτερη στάση, θα σχεδιάζεται ένα μεγάλο χτύπημα από τα εδάφη τους κατά του ρωσικού πληθυσμού. Η καταστροφή που θα υποστούν θα συγκλονίσει την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια οι Ρώσοι θα εισβάλουν σε Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία και Μολδαβία. Οι λαοί των Ορθόδοξων κρατών της Βαλκανικής (Σέρβοι και Ρουμάνοι, όχι οι Βούλγαροι), θα εξεγερθούν και θα ανατρέψουν τις υπόδουλες κυβερνήσεις τους, συμμαχώντας με τους Ρώσους.

3. Κατόπιν οι Ρώσοι θα κατέβουν νότια για να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Άραβες και κυρίως τους Ιρανούς που θα δέχονται επίθεση από τους Αμερικάνους. Οι Αμερικάνοι θα έχουν καταλάβει την παραλιακή ζώνη του Ιράν έπειτα από λυσσαλέο αγώνα, όμως δεν θα μπορούν να προχωρήσουν στο εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας της μεγάλης αντίστασης που θα δεχθούν. Οι Ρώσοι θα σαρώσουν όλη την Περσία και θα καταστρέψουν τις αμερικανο-νατοϊκές δυνάμεις. Μετά θα εισβάλουν σε Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Κουβέιτ και τέλος στο Ισραήλ. Τότε θα υπάρξει η πρώτη προσπάθεια χρήσης πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά θα τα εξουδετερώσουν οι Ρώσοι προκαλώντας παγκόσμια διακοπή ενέργειας και επικοινωνιών. Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν στην Αίγυπτο και θα καταλάβουν την διώρυγα του Σουέζ. Κατά την προέλαση των Ρώσων στην Αίγυπτο, θα διέλθουν τα στρατεύματά τους μέσω εναέριου και χερσαίου ελληνικού χώρου ταχύτατα, χωρίς η Ελλάδα να υποστεί ζημιές. Αυτή η ικανότητά τους να μετακινούν στρατεύματα μεγάλου όγκου σε μικρό χρονικό διάστημα, θα αποτελέσει στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Κατόπιν θα στραφούν στα Βαλκάνια για να βοηθήσουν τους Σέρβους που θα δέχονται επίθεση από το ΝΑΤΟ, από μουσουλμανικά και καθολικά κράτη των Βαλκανίων και θα νικήσουν.

4. Αυτό που θα κάμψει τους Ρώσους, οδηγώντας τους σε αναδίπλωση δυνάμεων, είναι η προδοσία των Κινέζων που ενώ αρχικά θα είναι μαζί τους, στη συνέχεια έναντι του μεγαλύτερου ανταλλάγματος που συμφωνήθηκε ποτέ, την κατοχή της Σιβηρίας, θα αποχωρήσουν και θα επιτρέψουν στους Νατοϊκούς να χτυπηθούν οι Ρώσοι πισώπλατα.

5. Οι Ρώσοι θα αναδιπλωθούν στην Ανατολική Θράκη και στα απέναντι Μικρασιατικά εδάφη. Οι δυτικοί θα αποβιβαστούν στην Αλβανία (3.000.000 στρατός) και μέσω της παρεγνατίας οδού θα κινηθούν ανατολικά. Λόγω όμως εκτεταμένων καταστροφών που θα έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, θα διοχετεύσουν το μεγαλύτερο τμήμα των νατοϊκών δυνάμεων από την Ελλάδα, μέσω της Εγνατίας οδού. Αυτό θα το κάνουν αφενός γιατί το ελληνικό οδικό δίκτυο θα έχει υποστεί μικρές καταστροφές, καθώς μέχρι τότε η Ελλάδα θα έχει παραμείνει ουδέτερη και αφετέρου διότι οι Ρώσοι θα επιλέξουν να μη χτυπήσουν ομόδοξη και φιλικά προσκείμενη χώρα. Οι δυτικοί όμως θα μισούν τρομερά τους Έλληνες, γιατί δεν πολέμησαν εναντίον των Ρώσων και διότι δεν θα έχουν υποστεί τόσο μεγάλες καταστροφές και απώλειες. Αλίμονο στους Έλληνες που θα πέφτουν στα χέρια των Νατοϊκών. Με αστείες δικαιολογίες και ερωτήσεις θα καλείται να απαντήσει ο κάθε αγρότης και βοσκός σχετικά με το αν είναι μακριά ή κοντά η Πόλη και θα βασανίζονται μέχρι θανάτου (Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλη. Εσείς να μην λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. - Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός). Τα στρατεύματα θα παρεκκλίνουν της πορείας τους και θα επιτίθενται σε μικρές και μεγάλες πόλεις. Τα αίσχη των παπικών σταυροφόρων θα επαναληφθούν. Σπίτια θα λεηλατούνται, γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας θα βιάζονται, αθώοι πολίτες θα δολοφονούνται, εκκλησίες θα πυρπολούνται και το κακό θα συνεχίζεται διότι οι στρατιωτικές μονάδες θα διαδέχονται η μία την άλλη.

Μοναδική σωτηρία θα αποτελεί η φυγή στα δάση και τα βουνά. Τμήμα των νατοϊκών στρατευμάτων θα διοχετευθεί μέσω Θεσσαλίας. Τρομερή καταστροφή θα περιμένει τους κατοίκους των περιχώρων. Τα χωριά του κάμπου θα καταστραφούν γιατί δεν διαθέτουν φυσική κάλυψη, θα γλιτώσουν μόνο τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου και του Κισσάβου (Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν. Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι. Σπίτια μεγάλα μην κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μην σας έρχονται μέσα. Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμάτοι κόσμο. - Άγιος Κοσμάς  ο Αιτωλός). Οι στρατιωτικές δυνάμεις από Θεσσαλία και Εγνατία θα ενωθούν έξω από την Πόλη, όμως ο "μισθός" των νέων σταυροφόρων θα είναι βαρύς και ολέθριος μπροστά στα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Οι Ρώσοι θα υπερισχύσουν και αργότερα θα παραδώσουν την Πόλη στους Έλληνες. Εκεί λίγα ανοσιουργήματα θα υποστούν οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοί της. (Από τρία μπουγάζια (μπουγάζι = θαλάσσιο πέρασμα) στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφθάσουν όμως. Ο στρατός αυτός (ελληνικός) δεν θα φθάσει στην Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος τελείωσε. Στην Πόλη θα χυθεί τόσο αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει (πλέξει = πλεύσει, δαμάλι = μοσχάρι / δάμαλος = σημείο του ποδιού λίγο πάνω από τον αστράγαλο) - Άγ. Κοσμάς ο Αιτωλός)

6. Ο γέροντας δεν μας αποκάλυψε περαιτέρω. Ενδεχομένως ο πυρηνικός πόλεμος των 3 ημερών να ακολουθήσει τα παραπάνω γεγονότα καθώς και η αναλαμπή της Ορθοδοξίας. Ο Άγιος Χαραλάμπης είχε προφητεύσει ότι η Ρωσία θα γίνει για 5,5 μήνες παγκόσμια υπερδύναμη, αλλά στο τέλος θα ηττηθεί από τους Αμερικανούς, τους οποίους όμως δεν θα βρεθούν χέρια να χειροκροτήσουν. Ουσιαστικά δεν θα υπάρξει νικητής καθώς η γη θα μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο. 
Όπως είπε ο γέροντας Ιωσήφ: «Η Αμερική θα καταστραφεί ολοσχερώς και το 90% των υπηκόων της θα θανατωθεί». (Η πτώση της πόρνης Βαβυλώνας της Αποκάλυψης)

7. Για την επίθεση της Τουρκίας ο Βατοπεδινός διευκρίνισε: 

«Οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει να καταλάβουν μερικά μεγάλα ελληνικά νησιά, ενδεχομένως για να τα ανταλλάξουν ύστερα με την ανατολική Θράκη. Παράλληλα θα ξεσηκώσουν μουσουλμάνους οικονομικούς μετανάστες της χώρας μας, τους οποίους θα έχουν προμηθεύσει με στρατιωτικό εξοπλισμό και θα ακολουθήσουν πράξεις δολιοφθοράς, όπως ανατινάξεις γεφυρών, δρόμων, εμπρησμοί, καταστροφές υδραγωγείων, ενδεχομένως και μόλυνση του πόσιμου νερού. Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Θα επιβιβάσουν τα στρατεύματά τους σε πλοία και θα κατευθυνθούν για αποβίβαση από Καβάλα μέχρι Αθήνα, ενώ για αντιπερισπασμό θα επιτεθούν και στην Κύπρο, όπου θα δοθούν σκληρές μάχες και θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες στον στρατό και στον άμαχο πληθυσμό. Θα φτάσουν μια ανάσα από τον στόχο τους, μόλις 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές (τα εξαμίλια που προφήτευσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός), όμως λόγω της γρήγορης καθόδου των Ρώσων θα αναγκαστούν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Τότε οι ελληνοκυπριακές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη όπου θα συμβούν δυστυχώς γεγονότα εθνικών εκκαθαρίσεων».

Πηγή


Σχόλια κάποιου καλόγερου:
...
Ο,ΤΙ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΘΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ...
Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ... 

ΕΡ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ;

ΤΑ ΠΕΣΚΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ...

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου