Επισημασμένη ανάρτηση

Τί είναι αυτός ο ιστότοπος

Μια πηγή για τις προφητείες και τα οράματα σχετικά με όσα θα συμβούν στα επόμενα χρόνια.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Άγιος Αγαθάγγελος

(13ος αι.)

Τις προφητείες του τις έγραψε το 1279, όπου, αφού αναφέρει το όνομα που θα έχει ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου (Κωνσταντίνος) και οτι θα είναι ο δωδέκατος με παρόμοιο όνομα, και αφού προσδιορίσει το έτος που θα πέσει το Βυζάντιο στα χέρια των Τούρκων (1452-1453), και ότι οι πιστοί θα διώκονται μέχρι και την όγδοη εκατοντάδα (1800), αναφέρεται και στην μέλλουσα Κοσμοκρατορία των Ελλήνων:

«... Αλλά Αγαθάγγελε μη φοβάσαι, θα ξαναεπιστρέψει ο λαός (Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί) προς την χάριν του Θεού, και θα γίνει ενδοξότερος από ότι ήταν πριν, και υπό του κοσμικού κράτους, το οποίο θα διαφθαρεί, πρόκειται ο Θεός να υποτάξει πάλι νέα πολλά έθνη, περισσότερα από ό,τι πρώτα».




Τα κείμενα έχουν παρθεί από βιβλίο που εκδόθηκε το 1877. Τα ονόματα των εκδοτών δεν υπάρχουν καθότι λείπουν σελίδες από το βιβλίο. Τα γραφόμενα στον πρόλογο από τους εκδότες του βιβλίου είναι σημαντικά και εξίσου προφητικά.

Έγραψαν οι εκδότες: «Ευρώπη, Ευρώπη, τι κακό σ’ έκανε ο Ελληνισμός και έκοψες το νήμα της υπάρξεώς του και τον καταδίκασες σε μαρασμό; Τι κακό σου έκαναν οι Έλληνες και παρέδωσες την (Βυζαντινή) αυτοκρατορία τους στα μιαρά φονικά χέρια των αγρίων Αγαρηνών;

Τώρα όμως όταν το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει, όταν όλη η γη θα συνταράσσεται, όταν το τέρας της Τουρκίας θα σπαρταράει και θα ψυχορραγεί, λαέ πρόσεχε. Ο πατριωτισμός, αν δεν θερμαίνει τα στήθη των ηγετών σου, ας μη πάψει να θερμαίνει τα δικά σου. Με τον πατριωτισμό και την πίστη προς τον Θεό τα αδύνατα γίνονται δυνατά και τα ακατόρθωτα κατορθωτά».



Εδώ αναφέρονται στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο ("ότε η γη άπασα συνταράσσεται") κατά τον οποίο θα καταστραφεί και η Τουρκία ("ότε το τέρας του Οσμάν σπαίρει και πνέει τα λοίσθεια").


Πηγή





Από άλλες πηγές, έχουμε τα παρακάτω κείμενα:

«Εγώ ο Ιερώνυμος Αγαθάγγελος, ομολογητής, Ιερομόναχος της του Μεγάλου Βασιλείου τάξεως, γεννημένος εν Ρόδω της Ροδοννήσου, τω ΟΘ΄ [79ο] έτει της ηλικίας μου, εν ημέρα Κυριακή του Μαρτίου, επονομαζομένη της Ορθοδοξίας, ήτις εστίν η πρώτη της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τω ΑΣΟΘ [1279] έτει εν Μεσσήνη της Σικελίας ευρισκόμενος και παρηνωχλημένος πολλάκις υπό πολλών και διαφόρων νυκτερινών οπτασιών, τέλος εις αυτήν την αγίαν Κυριακήν, προς την αυγήν, ήκουσα τινός τρομερωτάτης φωνής εξερχομένης εκ μέρους της Ανατολής, ως από λυπηράς και φρικτής σάλπιγγος θαλασσινής»... 

«Ήκουσα φωνής ερχομένης από της άρκτου ήτις έλεγεν ούτω: Ρωσία εξύπνησον ουν εκ του ύπνου. Προς σε ο λόγος του αγγέλου Κυρίου εφυλάττετο και εν τω πρωί του ηλίου εμπλησθήσεται ελαίου καθαρού η λαμπάς σου, και προτού ο ήλιος εν τω ανατολικώ ζωδιακώ φανή εμφανής [εκμανής] έση, ω φίλη ηγαπημένη. Ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα γεμίζουσι τον αιθέρα μελωδίας. Οι πολεμισταί και ήρωές σου ψάλλουσι σχεδόν τα νικητήρια, προσκαλούντες σε αναμορφώσαι τον πλανήτην εξ αλφίτου αμιάντου, συ τη του Χριστού ειλικρινεστάτη σφραγήδα, όστις μία των ημερών σε ελύτρωσεν από το σκότος της διεστραμμένης ειδωλολατρείας. Δράξον τα όπλα ταχέως, ω αδελφή μου, ύπαγε συνηγόρησον την εξ αυτού αιώνιον αλήθειαν, επειδή εις σε εφυλάττετο το σημείον της τοσαύτης φωταυγούς δόξης. 
Αλλ’ άκουσον, αδελφή μου πεφιλημένη, γίνωσκε, ότι εκ των Αγαρηνών εις την εβδόμην εκατοντάδα έση ηνωχλημένη και απαρίθμει σχεδόν προς τον τεσσαρακοστόν αριθμόν, και όψει ότι έση τροπαιούχος και καταβαλείς αυτούς επί τε τη χερσονήσω έξεις την νίκην και περάσεις την Ελώ [Μαιώτιδα λίμνη], και καταθραύσεις την Ταυρικήν, καταπραΰνεις τον φόβον και τρόμον, και τα Μαιωτικά μέρη των Ταρτάρων [και τα πέριξ μέρη των Σκυθών]».

Το κείμενο πάρθηκε από άρθρο της Ελεύθερης Ώρας (25-2-2014), ενώ σε αγκύλες [] σημειώνονται οι διαφορές που υπάρχουν στο βιβλίο «Ο Καιρός Γαρ Εγγύς 2» του Δ. Λιακόπουλου (σελ. 249).
Μαιώτιδα λίμνη = Αζοφική θάλασσα
Ταρτάρων = Τατάρων

Να αρχίσουμε από το τελευταίο κομμάτι, όπου φαίνεται ότι μιλάει για τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους του 1710-1792 («εις την εβδόμην εκατοντάδα»): Το 1710 οι Οθωμανοί κηρύττουν πόλεμο στην Ρωσική Αυτοκρατορία. Η Ρωσία έχασε τα εδάφη της στην Κριμαία και απαγορεύτηκε η είσοδος των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα (Συνθήκη ειρήνης 1739) («εκ των Αγαρηνών εις την εβδόμην εκατοντάδα έση ηνωχλημένη και απαρίθμει σχεδόν προς τον τεσσαρακοστόν αριθμόν» [=1739]). Αργότερα, με την Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή (1774) η Κριμαία και ο Βόρειος Καύκασος επανήλθαν στην ρωσική επικράτεια. Με την Συνθήκη του Ιασίου (1792) και την ήττα των Οθωμανών στον πόλεμο (1787-1792), η Ρωσία κατόρθωσε να επιδείξει την στρατιωτική της ανωτερότητα και να αποδυναμώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και να καταπραΰνει τον φόβο και τρόμο που προκαλούσαν οι Τούρκοι σε εκείνα τα μέρη.

Πριν από αυτό όμως αναφέρεται στα επόμενα χρόνια που θα ζήσουμε, όπου η Ρωσία καλείται να ξυπνήσει, από άγγελο, που δεν είναι άλλος από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ (σύμφωνα με προφητεία του Τραχωνίου). Ακολούθως λέει η προφητεία ότι η Ρωσία θα εκμανεί πριν ο ήλιος ανατείλει, και με τα αριστοπολεμικά της όργανα που γεμίζουν τον αιθέρα μελωδικούς ήχους, με αυτά τα όπλα, θα αναμορφώσει τον πλανήτη, κάνοντας το θέλημα του Χριστού και διαδίδοντας την αλήθεια Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου