Επισημασμένη ανάρτηση

Τί είναι αυτός ο ιστότοπος

Μια πηγή για τις προφητείες και τα οράματα σχετικά με όσα θα συμβούν στα επόμενα χρόνια.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κυριάκος Τσίτσικας


(Αφήγηση Δημήτρη Καραντώνη στον Αντώνη Καραντώνη)

Το 1945 όταν ετελείωσεν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος εσυνάντησα τον γείτονα και χωριανό μου Κυριάκο Τσίτσικα στο αλώνι του που ήταν στο δρόμο Λευκονοίκου. Μου εφώναξε όπως εσυνηθίζαμε να πάω κοντά του να κουβεντιάσουμε. Επήρα πρώτος τον λόγο και του λέω.
 -Τώρα που ετέλειωσεν ο πόλεμος θείε εννά λευτερωθούμεν και εμείς;
Εγέλασεν και μου είπε.
 -Μα ποιός πόλεμος γιέ μου ετελείωσεν. Τούτος εν ένας μικροκαβγάς που γίνεται σ΄ ένα μικροκαφενείο.
 -Μα θκειέ εσκοτώθηκαν 20 εκατομμύρια μόνο από την Σοβιετική 'Ενωσην και μου λέεις ότι είναι ενας μικροκαβγάς;
 -Ο άλλος πόλεμος θα είναι πόλεμος που δεν εγνώρισεν ο πλανήτης μας.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Aντώνιoς Σισανioυ & Σιατiστης

(1920-2005)
«Μας έλεγε, συνέχεια και πoλλές φoρές με στενoχώρια, τoν καιρό της ευδαιμoνίας:
“μεγάλη πείνα θα πέσει στην Eλλάδα, παιδί μoυ, μεγάλη πείνα…”
κι εμείς δυσκoλευόμασταν να τoν πιστέψoυμε…
Τoν καιρό δε πoυ ήταν στo νoσoκoμείo στα τελευταία τoυ, μετά την τελευταία εγχείρηση πoυ έκανε μόλις τoν φέρανε στo δωμάτιo κoιτoύσε απέναντι την εικoνα τoυ Eσταυρωμένoυ Χριστoύ και έκλαιγε σαν μικρό παιδί λέγoντας με την γνωστή ταπεινoτητά τoυ :
“πώς με αξίωσες Χριστέ μoυ, εμένα και μoυ απεκάλυψες αυτά τα πράγματα!”πρoφανώς κάτι σoβαρό είχε δει πιo μπρoστά…

Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός

(1714-1779)

«Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς».
(Το αλβανικό χειρόγραφο έχει την προφητεία ως εξής: «Οι Τούρκοι θα το καταλάβουν τρεις ημέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς»)

«Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια».

«Η αιτία του γενικού πολέμου θα έρθει από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία».

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης

(1931-2018)


Πρόσφατα στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου μπήκε μια μαυροφορεμένη γυναίκα να προσευχηθεί. Η νεαρή γυναίκα προσευχόταν θερμά γονατιστή κάτω από την Εικόνα του Χριστού.

Πέρασαν δύο ώρες και η γυναίκα συνέχιζε να προσεύχεται. Ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης κουρασμένος περίμενε τη μαυροφορεμένη γυναίκα να τελειώσει την προσευχή της για να κλείσει την εκκλησία. Την πλησιάζει και της λέει «Κοπέλα μου είμαι κουρασμένος και σε περιμένω για να κλείσω», και η γυναίκα απαντάει: 

«Προσεύχομαι στην Εικόνα του Υιού μου για την Ελλάδα γιατί θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση».

Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου

(1918-2002)

– Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης.

– Τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν θα είναι όπως τώρα. Θα έρθει μεγάλη φτώχεια!

– Τυχεροί όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε… Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα! 
Γεμάτος έκπληξη της είπα:
– Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα! 
Η γιαγιά μου είπε:
– Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει; 
Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:
– Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος!
– Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; 
– Δεν θα ζω εγώ τότε!

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης

(1901-1988)

Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε να κάνουμε κάτι τοιούτο, για να ίδωμεν οτι, οτι μπορούμε σήμερα στην ζωήν αυτήν, να φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τον κόσμο γενικώς, οτι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’ όλη την οικουμένη, μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, που την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας (ιερά κείμενα) λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, οτι η Ελλάς, η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. 
Όχι μόνο θα δείτε, θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα εις όλη την Οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τα έθνη.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Άγιος Αγαθάγγελος

(13ος αι.)

Τις προφητείες του τις έγραψε το 1279, όπου, αφού αναφέρει το όνομα που θα έχει ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου (Κωνσταντίνος) και οτι θα είναι ο δωδέκατος με παρόμοιο όνομα, και αφού προσδιορίσει το έτος που θα πέσει το Βυζάντιο στα χέρια των Τούρκων (1452-1453), και ότι οι πιστοί θα διώκονται μέχρι και την όγδοη εκατοντάδα (1800), αναφέρεται και στην μέλλουσα Κοσμοκρατορία των Ελλήνων:

«... Αλλά Αγαθάγγελε μη φοβάσαι, θα ξαναεπιστρέψει ο λαός (Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί) προς την χάριν του Θεού, και θα γίνει ενδοξότερος από ότι ήταν πριν, και υπό του κοσμικού κράτους, το οποίο θα διαφθαρεί, πρόκειται ο Θεός να υποτάξει πάλι νέα πολλά έθνη, περισσότερα από ό,τι πρώτα».

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πατήρ Σεραφείμ Δηµόπουλος

(1937-2008)

Πολύτεκνος οικογενειάρχης στις αρχές τού 2008 σε συζήτηση με τον π. Σεραφείμ τον ρώτησε:
- Γέροντα, έχω κάποιες οικονομίες. Να αρχίσω να κτίζω κάτι για τα παιδιά; Τι Να κάνω;
- Όχι, παιδί µου, Να ασχοληθείς µέ τη γη, για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να, θα κοιµηθούµε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα, και το πρωί θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε τίποτε.
Σε συνέχεια τού διαλόγου αυτού ο π. Σεραφείμ είχε γράψει στο βιβλίο του «Ρήματα Ζωής», πού κυκλοφόρησε το 2008, λίγο μετά το θάνατό του, τα ακόλουθα: «Όλοι διαισθανόµεθα ότι τα χρόνια της αφθονίας και τού πλούτου γρήγορα θα παρέλθουν και ο άνθρωπος θα ευρεθεί σε εποχές πόνου, πένθους, υστερήσεως και συμφορών».

Από το βιβλίο: πατήρ Σεραφείμ Δηµόπουλος (1937-2008). «Ένας ασκητής μέσα στο σύγχρονο κόσμο»

Πηγή

Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης

(1925-2009)

Στην μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται: 

Σε μια επίσκεψή µας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά µας είπε:
«Έφθασε ο καιρός για να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη πάλι πίσω. Θα ξαναγίνει πάλι ελληνική!», Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, µου απάντησε: «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις µέρες µας». Τον ξαναρώτησα: «Δηλαδή πότε; Πες µας κάποια ηµεροµηνία». Τότε η απάντησή του ήταν: «Α! Όλα και όλα ηµεροµηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ηµεροµηνίες όμως όχι». 

Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα αναδειχθεί η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, µας είπε: «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό»!

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

(1912-2006)

- Από εδώ και πέρα, δεν έχεις διανοηθεί τι θα δεις και τι θα ακούσεις. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο, είπε μια μέρα το καλοκαίρι του 2005.
- Στην Ελλάδα θα συμβούν;
- Σε όλο τον κόσμο και σ’ εμάς. Και γιατί; Γιατί εμείς, λέει, είμαστε ο φάρος της Ορθοδοξίας, αλλά καταντήσαμε από την αμαρτία χειρότεροι από τους άθεους.

- Θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. Τα παιδιά Του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει, θα τα φυλάει σκανδαλωδώς.
- Δηλαδή, Γέροντα;
- Τι δηλαδή; Να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα πάνω στο τραπέζι και θα λες: «Αυτό από πού ήρθε»; Αλλά πρέπει να έχεις πίστη. Χωρίς πίστη, δεν γίνεται τίποτα.



Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Κορεατικές προφητείες


Τα βιβλία της κορεατικής προφητείας λένε για το τι θα συμβεί στον κόσμο στις "τελικές" μέρες. Μιλούν επίσης για τις πανδημίες και την πείνα που θα σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Αλλά το πιο έντονο θέμα όλων των βιβλίων της κορεατικής προφητείας είναι η αναφορά για τον "βασιλιά που θα έρθει στην Κορέα, και κρίνει όλα τα κακά του κόσμου". Σύμφωνα με αυτές τις προφητείες ο "βασιλιάς" θα εμφανιστεί το αργότερο έως το 2024.

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα, 30 Αυγούστου 2017

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους


Το κείμενο όπως ακριβώς είναι γραμμένο στο χειρόγραφο (με μόνη προσθήκη από μέρους μου την επικρατούσα αρίθμηση):


Το ακόλουθον ευρέθη επί Μεμβράνης φέρων χρονολογίαν 1053 Μ.Χ.

1. Μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος.

2. Ήττα της Γερμανίας και καταστροφή της Ρωσσίας και της Αυστρίας.

3. Ήττα Άγαρ υπό Ελλήνων.

4. Ενύσχυσις Άγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό Άγαρ.

5. Σφαγή Ορθοδόξων λαών.

6. Μεγάλη ανησυχία Ορθοδόξων λαών.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αγ. Παΐσιος ο Αγιορείτης

(1924-1994)


«Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι». (1)


Επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απήντησε: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί [τους πολιτικούς] και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά». Μετά μού πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μού λέει: «Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μάς βοηθάνε»! (4) 


Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Horacio Villegas

Ο Horacio Villegas έχει δει σε όνειρο:
Μπάλες φωτιάς να πέφτουν από τον ουρανό και να χτυπούν την Γη. Άνθρωποι παντού έτρεχαν τριγύρω προσπαθώντας να κρυφτούν από αυτή την καταστροφή.

Όραμα με χορούς στην Αγία Σοφία


Κάποιος πριν μερικά χρόνια αρπάχτηκε εν πνεύματι και έβλεπε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ από επάνω όπως παρακολουθούν και καταγράφουν σήμερα τα drones με κάμερα. Και τι έβλεπε ο ευλογημένος; Τις κοινότητες των Ελλήνων με παραδοσιακές φορεσιές να έχουν περικυκλώσει με κυκλοτερούς δημώδεις χορούς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Ζούσε την ημέρα της ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ και αδυνατούσε να το πιστέψει μέχρι που επισκέφτηκε έναν γνωστό του αγιορείτη γέροντα, πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου και του το εκμυστηρεύτηκε. Εκείνος τον μάλωσε και του είπε να μην αμφιβάλλει, έτσι θα γίνει.

Πηγή

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος


- Η έγνοια μας θα πρέπει να είναι, πώς μέσα από όλα αυτά τα γεγονότα που οι άνθρωποι θα προκαλέσουν, και ο Θεός θα τα ανεχτεί και θα τα αξιοποιήσει, πώς εμείς θα τα ζήσουμε εν μετανοία, εν προσευχή, με πολλή συμπόνοια για τον κάθε συνάνθρωπό μας. Αυτό νομίζω είναι ένα ζητούμενο της εποχής μας. Τώρα ζητούμενο της οικονομικής κρίσης είναι να μοιραστούμε το φαΐ μας, τα χρήματά μας, τον καλό μας λόγο στον πονεμένο μας συνάνθρωπο. Δεν είναι μόνον αυτά. Αυτή είναι η προπόνηση που γίνεται τώρα. Τα μεγάλα έπονται...

Ρώσος γέροντας Αντώνιος του Σουρόζ


Λοιπόν αυτό είναι το όραμα το οποίο μου επέτρεψε ο Θεός να δω: 

Πρώτα απ’ όλα, όλων των ειδών οι τεχνικές βλάβες. Το υπάρχον σύστημα που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο είναι, πράγματι, σατανικό, καθώς εναντιώνεται σε όλους τους νόμους του Θεού. Γι’ αυτό το λόγο θ’ αρχίσει να αποτυγχάνει. Αεροπλάνα θα πέφτουν από τους ουρανούς, πλοία θα βουλιάζουν, πυρηνικοί σταθμοί και χημικά εργοστάσια θα ανατιναχτούν. Όλα αυτά θα λάβουν χώρα με φόντο τρομερών φυσικών καταστροφών που θα χτυπήσουν όλες τις χώρες του κόσμου με πρώτη και καλύτερη την Αμερική. Αυτές θα είναι καταιγίδες ανήκουστης δύναμης, σεισμοί, έντονες ξηρασίες και αληθινοί κατακλυσμοί.

Γερόντισσα από την Κέρκυρα


Το παρακάτω όραμα, το είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ζει εν παρθενία για πολλά χρόνια, απομονωμένη από τον κόσμο (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κλπ), στην περιοχή της Κέρκυρας. Όπως μεταφέρθηκε από τα ανήψια της: «Είναι κάτι το οποίο είδε η θεία της μνηστής μου σαν ταινία να προβάλλεται μπροστά στα μάτια της και μας κάλεσε να μας το πει».

Τα όσα αναφέρονται, έγιναν στις 4 Αυγούστου 2012, στις 23.30 το βράδυ:


Όραμα φυλάκων της Αγίας Σοφίας


Εμφανίστηκαν αιωρούμενοι Ιερείς στην Αγία Σοφία

Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 θα τελούσε μουσουλμανική τελετή μέσα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Έκτοτε, τίποτα παρόμοιο δεν συνέβη... 
Υπάρχει λοιπόν η μαρτυρία πως την Μ. Δευτέρα το βράδυ που έκλεισαν οι πόρτες του μνημείου και έμειναν μέσα οι φύλακες, αυτοί είδαν τρεις ιερωμένους στον χώρο που ήταν το ιερό να αιωρούνται και να θυμιατίζουν με θυμιατά που κρατούσαν. Έντρομοι βγήκαν έξω. Το αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές μέχρι και τη Μ.Τετάρτη. Οι αυτόπτες μεταφέρθηκαν σε ψυχιατρική κλινική για υποστήριξη. Το περιστατικό αποσιωπήθηκε.

Πηγή

Οσία Γερόντισσα Μακαρία η Ρωσίδα

(1926-1993)

- ...Σύντομα θα συμβεί κάτι...
- Τι συγκεκριμένα μάτουσκα;
- Πόλεμος, πόλεμος θα είναι παντού, θα αρχίσουν να χτυπιούνται μεταξύ τους με ρόπαλα και πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν. Όταν θα αρχίσουν να χτυπιούνται με τα ρόπαλα όλοι θα γελάνε. Όταν όμως θα αρχίσουν να τους πυροβολούν όλοι θα κλαίνε (4 Μαρτίου 1992).
…Δεν θα υπάρχει κάποιος να θάψει τους νεκρούς. Θα τους πετάνε σ’ έναν λάκκο και εκεί θα τους θάβουν (28 Μαΐου 1992).

Οσία Σοφία της Κλεισούρας

(1886-1974)

Μου είπε η Παναγία: 
  «Εκείνα που είναι στα Ιερά Βιβλία των εκλεκτών του Υιού μου έρχονται όλα με τη σειρά να γίνουν. Τρίτος πόλεμος θα γίνει... Θα καταστραφούν τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας... Θα σωθεί μόνο το ένα τέταρτο...»

  Η Ελλάδα, αν κρατήσει την πίστη, θα σωθεί από το κακό που πρόκειται να ’ρθεί. Αν όμως δεν κρατήσει την πίστη, θα καταστραφεί... Θα πέσουν όλοι οι δαίμονες επάνω της... Θα ’ρθεί το κακό και θα χωρίσει το στάρι απ’ την ήρα, τα πρόβατα απ’ τα ερίφια....
  Αν ο κόσμος μετανοήσει, θα πάρουμε την Πόλη με Αγάπη... Αν δεν μετανοήσει, θα την πάρουμε με αίμα....
  Σας παρακαλώ, όποιος κάνει υπομονή, χαρά σ’ αυτόν. Όποιος κάνει υπομονή, σαν τον ήλιο θα λάμψει. Πολλή υπομονή να κάνετε.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Χρίστος Τέριος


Όνειρο, 7 Αυγούστου 2016:
Ήταν ένας κυβερνήτης σε μια πόλη, που κυβερνούσε με συνηθισμένο τρόπο. Εμφανίστηκε ένας που τον υπονόμευε και τον πολεμούσε για να πάρει την εξουσία. Αυτός ήταν κακός. Πολεμήσαμε για να υπερασπιστούμε τον παλιό κυβερνήτη. Τελικά ο κακός κατόρθωσε και νίκησε. Τότε, έκανε συμφωνία με τον παλιό κυβερνήτη: να συνεχίσει να φαίνεται ότι διοικεί εκείνος, ενώ στην πραγματικότητα θα κυβερνούσε ο καινούργιος από πίσω.

(Πιστεύω ότι αυτό το όνειρο προήλθε από τον ουρανό, για να μου δείξει με ποιόν τρόπο οι δυνάμεις του σκότους καταλαμβάνουν την εξουσία και ελέγχουν μυστικά την διακυβέρνηση των ανθρώπων)